Előszó

 

Életünk során jutunk olyan helyzetben, hogy akarva-akaratlanul, kimondva- kimondatlanul felmerülnek kérdések, amelyekre keressük a választ, gyakran eredménytelenül.

Keressük együtt a megoldást! Vizsgáljunk meg öt témakört, amelyek segítenek megfejteni miértjeink sorát.

Induljunk el a kezdetektől, a rossznak, a bűnnek, a nyomorúságnak kialakulásától, nézzük meg ki van e mögött… Jussunk el egészen oda, ahol megtalálható az egyedüli  megoldás, a remény számunkra.

Figyeljük meg közben a célokat, a tanulságokat az élettörténeteken keresztül, ami évszázadokon keresztül őrizve lett a számunkra, hogy okuljunk azokból, erősítsenek, bátorítsanak, vigasztaljanak hétköznapjainkban.

Az alábbiakról elmélkedjünk kicsit mélyebben:

 

1.Szenvedések mutatják meg a bűn következményét! Ki Sátán? Milyen Ő? Hogyan dolgozik? Tehetünk-e ellene?

 

2.Szenvedésekben láthatjuk tévedéseink következményét… Döntéseinknek súlya van! Szembenézés a következményekkel. Mit tehetünk ekkor? Példákon, történeteken keresztül.

 

3.Szenvedések Isten nevelőeszközei. Miért van erre szükségünk? Miért nem veszi el Isten mindig és azonnal a nehézségeinket? Példák, történetek mutatják az okát!

 

4.Szenvedések megláttatják velünk a mellettünk lévő embert! Hogyan látjuk embertársainkat? Érzünk e velük?

 

5.Szenvedés elvezet a megoldáshoz! Jézus Krisztus az út, az igazság és az élet, benne van minden reménységünk! Hogyan találjuk meg Őt? Mire vár Ő?

 

Kívánságom, hogy Isten áldása kísérjen minden kedves olvasót, hozzon vigaszt, reménységet életében ez a rövid kis összeállítás.

Vágyam, hogy megtalálja a teljes békét, igazi nyugalmat, amihez csak egyetlen út vezet el! Sok örömet, kitartást kívánok ehhez az úthoz, a jó Isten legyen állandó útitárs!

Úgy legyen!